Osteopathie, zwangerschap en foetal optimal positioning

Op 28 & 29 mei geeft osteopaat Colette Peeters in Antwerpen les over De osteopathische benadering van late zwangerschap, optimale foetale positionering & postnatale zorg.

Osteopaten hebben unieke en veilige methodes om zwangere vrouwen te onderzoeken en te behandelen als voorbereiding op de bevalling. Bovendien kan een goed opgeleide osteopaat de optimale positie en presentatie van de baby verbeteren door het behandelen van verstoorde range of motion en souplesse van alle structuren in het lichaam van de moeder.

In de cursus zal het belang van het herkennen van moeilijk postnataal herstel worden toegelicht.

In de volgende video krijg je een blik op de anamnese en de behandeling van een zwangere patiënt.

Als osteopaten kunnen we ondersteuning bieden bij heel wat klachten tijdens en na de zwangerschap. Rugpijn en bekken pijnen, klachten aan het staartbeen, pijn tussen de schouderbladeren, oprispingen, gezwollen voeten of benen, darmklachten, pijn bij het vrijen, banden pijnen, etc. Lees meer over de behandelingen of maak een afspraak!

Share this article

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

More articles

Osteopaat behandelt met mondmasker
Corona

Mondmaskers bij je osteopaat

Een mondmasker bij je osteopaat? Hoe zit dat nu sinds de corona­maatregelen op 1 oktober zijn versoepeld? We overlopen nog even wat je precies moet weten als je de volgende

Anatomie van het bekken
Endometriosis

Nieuw: Informatie over endometriose

Endometriose in de media Endometriose blijft een mysterieuze aandoening waar helaas ook bij het grote publiek nog weinig over geweten is. Toch komt er langzaam verandering is. Zo was endometriose

Scroll to Top