Op zoek naar een plaatsje in de agenda? Er komt regelmatig een plek vrij door bijv. een ziekte, annulatie, etc. Hou de agenda dus dagelijks in de gaten!

Osteopathie, zwangerschap en foetal optimal positioning

Op 28 & 29 mei geeft osteopaat Colette Peeters in Antwerpen les over De osteopathische benadering van late zwangerschap, optimale foetale positionering & postnatale zorg.

Osteopaten hebben unieke en veilige methodes om zwangere vrouwen te onderzoeken en te behandelen als voorbereiding op de bevalling. Bovendien kan een goed opgeleide osteopaat de optimale positie en presentatie van de baby verbeteren door het behandelen van verstoorde range of motion en souplesse van alle structuren in het lichaam van de moeder.

In de cursus zal het belang van het herkennen van moeilijk postnataal herstel worden toegelicht.

In de volgende video krijg je een blik op de anamnese en de behandeling van een zwangere patiënt.

Als osteopaten kunnen we ondersteuning bieden bij heel wat klachten tijdens en na de zwangerschap. Rugpijn en bekken pijnen, klachten aan het staartbeen, pijn tussen de schouderbladeren, oprispingen, gezwollen voeten of benen, darmklachten, pijn bij het vrijen, banden pijnen, etc. Lees meer over de behandelingen of maak een afspraak!

Deel dit bericht

Meer berichten

Osteopaat Colette Peeters doceert voor het IAO
IAO

IAO Module The Female Small Pelvis

Vandaag doceerde osteopaat Colette Peeters voor het IAO (International Academy of Osteopathy) een module over The Female Small Pelvis and the Osteopathic Approach: Vaginal & Rectal Internal Techniques. Studenten kregen de

Osteopaat Colette Peeters geeft les in IAO Antwerpen
IAO

PAM Zwangerschap tot 36 weken

Afgelopen dagen doceerde Colette online een post academische module (PAM) bij IAO over zwangerschap tot 36 weken: Praktische adviezen, inzichten om rode vlaggen te herkennen, technieken en osteopathische / ethische

Scroll naar boven