Op zoek naar een plaatsje in de agenda? Er komt regelmatig een plek vrij door bijv. een ziekte, annulatie, etc. Hou de agenda dus dagelijks in de gaten!

FFP2 maskers

FFP2 masker

In onze praktijk willen we het voor zowel onze patiënten als onze osteopaten zo veilig mogelijk maken. Daarom vragen we om bij voorkeur een FFP2-masker te dragen. Daarmee willen we voor iedereen het risico op besmettingen zo klein mogelijk maken. Onze therapeuten dragen in de praktijk al sinds de start van de pandemie steeds een FFP2 masker.

Waarom benadrukken we het gebruik van FFP2 maskers? Omdat FFP2 maskers een significant betere bescherming bieden tegen de overdracht van het COVID-19 virus. Recente studies van het Duitse Max Planck Instituut tonen aan dat FFP2 maskers de kans op besmetting reduceren tot 0,1% als beide personen in een ruimte gedurende 20 minuten het masker dragen. Ter vergelijking: bij een chirurgisch mondmasker stijgt de kans naar 10%, zonder masker is de kans op besmetting bijna 100%.

In daily life, the actual probability of infection is certainly 10 to 100 times smaller [with an FFP2 mask]

Het is belangrijk om het masker goed te laten aansluiten rondom de neus en het aangezicht om jezelf en de ander maximaal te beschermen.

We danken je alvast om mee te werken aan de veiligheid van iedereen binnen onze praktijk door het gebruik van een FFP2 masker.

Share this article

More articles

Osteopaat behandelt met mondmasker
Corona

Mondmaskers bij je osteopaat

Een mondmasker bij je osteopaat? Hoe zit dat nu sinds de corona­maatregelen op 1 oktober zijn versoepeld? We overlopen nog even wat je precies moet weten als je de volgende

Scroll to Top