Op zoek naar een plaatsje in de agenda? Er komt regelmatig een plek vrij door bijv. een ziekte, annulatie, etc. Hou de agenda dus dagelijks in de gaten!

Colette in de podcast Het Cyclus Kompas

Na de podcast Geen kleine man mocht Colette recent ook haar klinische ervaring delen in de podcastreeks Het Cyclus Kompas. In aflevering 5 staat pijn centraal en ging Colette dieper in op een aantal aspecten van pijnbeleving.

In aflevering 5 van Het Cyclus Kompas, de podcast, praten we over veel voorkomende klachten bij patiënten, zoals pijn tijdens de menstruatie, vrijen, plassen of stoelgang. Helaas blijkt dat maar liefst 90%  last heeft van deze klachten, maar er niet genoeg aandacht aan besteed wordt. In feite krijgt 31% van hen te horen dat deze klachten normaal zijn en dat ze ermee moeten leren leven. Is dit echt de norm voor personen met een vrouwelijk lichaam ?

Beluister de aflevering

Bekijk de aflevering

 

De stemmen zijn van: Uwe Porters, ⁠Line Ellegiers,⁠ in samenwerking met Morgan Leeten (Guud Woman).

De productie gebeurde door:⁠⁠ Audiocollectief Velcro⁠⁠

De audio-opname en montage gebeurde door: ⁠Stemcel⁠

De video opname en edit gebeurde door: ⁠Motion Stories⁠

Colette wil iedereen van harte bedanken voor de fijne samenwerking en ondersteuning.

Deel dit bericht

Meer berichten

Pers

Artikel over menstruatie in magazine NVO

In de mei-editie van De osteopaat, het magazine van de Nederlandse Vereniging van Osteopaten, mocht Colette in een interview met Lisa Zuiderma het thema van taboe rond menstruatie aankaarten. Met toestemming

Nieuws

Onderzoek naar zadelpijn bij vrouwen

Hedwig Neels en Tinne Van Aggelpoel van UAntwerpen voeren met een nieuwe enquête onderzoek naar fietsklachten bij vrouwen, een onderwerp dat ondanks de vele fietsers nog steeds in een taboesfeer

Scroll naar boven