Op zoek naar een plaatsje in de agenda? Er komt regelmatig een plek vrij door bijv. een ziekte, annulatie, etc. Hou de agenda dus dagelijks in de gaten!

Colette in KNACK over miskende pijn bij vrouwen

Het ouderwetse beeld van de “hysterische” vrouw ligt gelukkig al een hele poos achter ons, maar toch valt het op dat de klachten waarmee vrouwen naar hun arts stappen niet altijd serieus worden genomen. Door de onderschatting van de pijn en de bijbehorende klachten krijgen vrouwen met aandoeningen zoals gynaecologische kankers, endometriose, of lichen sclerosus dan ook veel later een officiële diagnose. Met soms veel slechtere vooruitzichten.

Hoe komt het dat artsen de pijn van vrouwelijke patiëntes zo vaak verkeerd inschatten? Wat kan een patiënt zelf doen? En is er een rol weggelegd voor de overheid? In een artikel voor KNACK magazine legt Colette uit wat er speelt.

Share this article

More articles

Pers

Artikel over menstruatie in magazine NVO

In de mei-editie van De osteopaat, het magazine van de Nederlandse Vereniging van Osteopaten, mocht Colette in een interview met Lisa Zuiderma het thema van taboe rond menstruatie aankaarten. Met toestemming

Endometriosis

Colette in de podcast Het Cyclus Kompas

Na de podcast Geen kleine man mocht Colette recent ook haar klinische ervaring delen in de podcastreeks Het Cyclus Kompas. In aflevering 5 staat pijn centraal en ging Colette dieper

Scroll to Top