Op zoek naar een plaatsje in de agenda? Er komt regelmatig een plek vrij door bijv. een ziekte, annulatie, etc. Hou de agenda dus dagelijks in de gaten!

Colette spreekt in de Belgische Kamer over endometriose

Colette Peeters werd op 28 september uitgenodigd door de Belgische Kamer om als expert haar inzichten en feedback te delen rond resoluties over endometriose. Aan de zijde van onder meer Dr. Carla Tomassetti, vooraanstaand endometriose chirurg verbonden aan UZ Leuven, ging Colette dieper in op verschillende aspecten van de aandoening, de rol van osteopathie in het voor- & natraject en een scala aan maatregelen die endometriose op de kaart kunnen zetten.

Resoluties rond endometriose

De commissie voor Gezondheid en Gelijke Kansen van de Kamer van volksvertegenwoordigers behandelt momenteel het voorstel van resolutie (Karin Jiroflée en Gitta Vanpeborgh) betreffende endometriose, de vroegtijdige diagnose ervan en de nood aan concentratie van expertise voor het behandelen ervan, n° 2477/001 en het voorstel van resolutie (Nathalie Muylle) met betrekking tot endometriose, n° 2510/001.

Om de resoluties kritisch tegen het licht te houden, nodigde de commissie een aantal experten rond endometriose uit voor een hoorzitting in de Kamer van Volksvertegenwoordigers in Brussel. Naast de hoorzitting werd ook aan Colette gevraagd om een uitgebreid schriftelijk antwoord te bieden omtrent beide resoluties.

Hoorzitting in de Belgische Kamer

In de hoorzitting gaf Colette tekst en uitleg over endometriose, de diagnose, de symptomen en de nood aan sensibilisering. Daarnaast belichtte ze de biomechanische aspecten van de aandoening die zich bij endopatiënten uiten in functionele klachten. Colette ging in op de manier waarop gespecialiseerde en ervaren osteopaten via innovatieve interne manuele technieken de pijn geassocieerd met endometriose kunnen verlichten.

De integrale video van de hoorzitting kan je hieronder bekijken.

De uiteenzetting van Colette start vanaf 10:50.

Deel dit bericht

Meer berichten

Pers

Artikel over menstruatie in magazine NVO

In de mei-editie van De osteopaat, het magazine van de Nederlandse Vereniging van Osteopaten, mocht Colette in een interview met Lisa Zuiderma het thema van taboe rond menstruatie aankaarten. Met toestemming

Endometriose

Colette in de podcast Het Cyclus Kompas

Na de podcast Geen kleine man mocht Colette recent ook haar klinische ervaring delen in de podcastreeks Het Cyclus Kompas. In aflevering 5 staat pijn centraal en ging Colette dieper

Scroll naar boven