Op zoek naar een plaatsje in de agenda? Er komt regelmatig een plek vrij door bijv. een ziekte, annulatie, etc. Hou de agenda dus dagelijks in de gaten!

Colette & dr. Verguts als experts over endometriose in ’Het vrouwenlijf en wat we er niet over weten’

Vandaag verschijnt het boek Het vrouwenlijf en wat we er niet over weten van Sofie Peeters bij Acco. In het boek verkent Peeters hoe het vrouwenlichaam in de medische wetenschap eeuwenlang een ondergeschikte rol kreeg. En waarom vrouwen door die onderbelichte positie vaker kampen met onverklaarbare symptomen of ernstige bijwerkingen van medicatie.

Om dat beeld tastbaar te maken, wist Sofie Peeters zeven bekende vrouwen te strikken voor persoonlijke getuigenissen: Evy Gruyaert, Lieve Blancquaert, Cathérine Ongenae, Uwe Porters, Evangeline Agape, Ahlaam Teghadouini en Elisabeth Lucie Baeten. Elk hebben ze een eigen verhaal met ongetwijfeld herkenbare elementen. Van moeilijke diagnoses en de zoektocht naar antwoorden tot de behandeling.

Ieder hoofdstuk gaat ook dieper in op de medische achtergrond. In het hoofdstuk rond endometriose vind je een bijdrage van Colette en prof. dr. Japser Verguts.

Het boek is verkrijgbaar bij Acco en in de boekhandel.

Deel dit bericht

Meer berichten

Nieuws

Beschikbaarheid eindejaar 2023

Onze praktijk zal in december 2023 een aantal dagen niet beschikbaar zijn. Onze therapeuten nemen namelijk verlof om van de feestdagen en het eindejaar te genieten.  Op onderstaande dagen is

Endometriose

Colette in de podcast Het Cyclus Kompas

Na de podcast Geen kleine man mocht Colette recent ook haar klinische ervaring delen in de podcastreeks Het Cyclus Kompas. In aflevering 5 staat pijn centraal en ging Colette dieper

Scroll naar boven