Op zoek naar een plaatsje in de agenda? Er komt regelmatig een plek vrij door bijv. een ziekte, annulatie, etc. Hou de agenda dus dagelijks in de gaten!

Infertiliteit

Infertiliteit of onvruchtbaarheid refereert aan de problematiek om op natuurlijke wijze zwanger te raken. Infertiliteit komt vaak voor in onze hedendaagse maatschappij en heeft diverse oorzaken. 

De behandeling is sterk geïndividualiseerd & patiëntgericht: een duidelijke uitleg en informed consent gaan steeds het osteopathisch onderzoek en behandeling vooraf.

Tijdens een eerste consultatie gaan we samen dieper in op je problematiek.

Je krijgt meer uitleg over de behandeling en hoe onze osteopaten je verder kunn helpen.

Samen stellen we een haalbaar behandelingsschema op. Colette, Sigrid & Jolien zijn gespecialiseerde osteopaten in interne osteopathische behandelingen, namelijk vaginale en anale technieken.

Behandeling

Door meer dan 20 jaar lang studie, research en ervaring heeft osteopaat Colette Peeters specifieke behandelingsschema’s en benaderingen voor infertiliteit ontwikkeld.

Afhankelijk van de oorzaak van de fertiliteitsproblemen kunnen  interne osteopathische technieken een meerwaarde zijn bij een spontane zwangerschapswens, IUI inseminatie, IVF, ICSI. 

Is er een functioneel probleem dat mee oorzaak kan zijn voor infertiliteit? Littekenweefsel ten gevolge van bijvoorbeeld endometriose, chlamydia, post- operatieve klachten?

Een goede bloedstroom door het kleine bekken is een van de belangrijkste bijdragers aan de gezondheid van de eierstokken, baarmoeder en vruchtbaarheid. Daarom zijn de bewegingsvrijheid en mobiliteit van de structuren zo belangrijk.

Een verminderde mobiliteit is vaak te wijten aan verklevingen (chlamydia of een andere SOA, endometriose, PID, littekenweefsel als gevolg van een operatie en meer).

Behandeling door alle structuren van het kleine bekken te mobiliseren, met behulp van interne innovatieve osteopathische technieken, kan een enorm verschil maken! Sinds 28 jaar behandelen we vruchtbaarheidsproblemen met veel succes.

We ondersteunen ook mensen in een geassisteerd voortplantingsprogramma, inseminatie, IVF, ICSI door het hele lichaam en de verschillende systemen te behandelen: metabolisch, endocrien, neurologisch en levensstijl…

Advies en educatie zijn van het grootste belang.

Ons interdisciplinaire team bespreekt de patiënten en hun problemen samen.

Gevolgen van pathologie en littekenweefsel

  • Mechanisch pick-up mechanisme tussen eileider en eierstok wordt verstoord
  • Baarmoeder is niet beweeglijk en minder doorbloed wat innestelingen kan bemoeilijken
  • Pijn klachten geassocieerd: bekkenpijnen , buikpijnen, pijn bij het vrijen, pijnlijke menses, pijnlijk ovulatie, staartbeen klachten, …
  • Vermoeden van andere oorzaken: verwijzing naar gespecialiseerde centra voor verder onderzoek, multidisciplinaire samenwerking.

Osteopathische behandelingen kunnen geen primaire hormonale stoornissen met manuele technieken oplossen. De osteopaat is een mechanieker die bewegingsverlies in je kleine bekken opspoort en behandelt met als doel vruchtbaarheid te bevorderen. Bewegen doet leven!

Andere samengaande klachten zoals pijn bij het vrijen , buikpijnen, darmklachten, chronisch bekken pijnen, staartbeen klachten, pijnlijke maandstonden en ovulatie kaderen vaak in een vruchtbaarheidsprobleem. Hiervoor kan je Colette Peeters ook consulteren.

Colette volgt regelmatig chirurgie en IFV procedures in kader van infertiliteit en vruchtbaarheidsbehandelingen met als doel meer inzichten te verwerven in deze complexe en innovatieve tak in de osteopathie.

“You can only fix it, when you know where to find it.”

Maak een afspraak

Scroll naar boven