Sport

Om terug te keren naar het overzicht van de specialisaties, klik hier


Baby's en kinderen

Heel wat sporters hebben regelmatig last van blessures. Veel voorkomende klachten zijn:

Daarnaast kunnen darmklachten en buikpijn de diepere oorzaak zijn van rugklachten, die op hun beurt andere blessures uitlokken.


Door gebruik te maken van de ondersteuning van een osteopaat, zult u niet alleen sneller herstellen van een inspanning of een blessure, maar ook zekerder zijn dat u volledig hersteld bent. Het grootste gevaar bij een blessure is immers dat u te snel of te intensief terug begint te sporten zonder voldoende hersteld te zijn. Rust en voeding zijn hierbij heel belangrijk.

Osteopathie is perfect combineerbaar met de behandeling van een sportarts of een fysiotherapeut of een kinesist.
Een regelmatige behandeling door een osteopaat helpt ook de prestaties verbeteren en blessures vermijden, kinesiotaping kan hierbij helpen.

Kinesiotape is een elastische tape die een bijdrage levert tot het normaal functioneren van spieren en weefsels. Het concept bestaat reeds sinds 1973 maar vindt recent zijn toepassing binnen de revalidatie en sport.

Het concept is gebaseerd op de eigenschap van het menselijk lichaam om via een zelfgenezingsproces aangetaste weefsels te herstellen. Het werkingsmechanisme van de tape komt tot stand door het activeren van de neurologische en circulatoire systemen in plaats van de aangetaste weefsels te immobiliseren (cfr. klassiek taping).

In de praktijk wordt kinesiotaping voornamelijk toegepast om pijn dempend te werken, de circulatie in de klantenregio te optimaliseren en de tonus (basisspanning) van de spieren aan te reguleren.


Voor deze specialisatie kunt u in onze groepspraktijk terecht bij:

Cédric Foubert
cedric@osteopaatcolette.be

Voor de volledige CV van Cédric Foubert: klik hier

Bart De Swaef
bart@osteopaatcolette.be

Voor de volledige CV van Bart De Swaef: klik hier